Транспортното министерство поиска летище Русе от общината

0
Това ще позволи да бъде менажирано от летищен оператор със 100% държавно участие, без да се налагат законови промени
Това ще позволи да бъде менажирано от летищен оператор със 100% държавно участие, без да се налагат законови промени Снимка: Уикипедия

Министерството на транспорта и съобщенията изпрати писма до кметовете на Русе и Бургас, с искане да предприемат действия по прехвърляне на собствеността на летище Русе и летище Равнец към структурата на министерството

Това е част от целенасочената политиката за възстановяване на дейността на малките регионални летища.

Министър Събев предлага летищата да станат държавна собственост по смисъла на чл. 43 б от Закона за гражданското въздухоплаване. Това ще позволи да бъдат менажирани от летищен оператор със 100% държавно участие, и без да се налагат промени в законите.

Така летище Русе ще възстанови по най-бърз начин дейността си на гражданско летище, а летище Равнец ще се превърне в карго терминал, който да обслужва логистичните центрове и товарния транспорт в Бургас.

Припомняме, че през 2015 година летище Русе стана собственост на общината след решение на Министерския съвет от 19 декември 2014 г. Сега министерството си иска обратно собствеността. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    8
    до 7
    Дубрутру! Че това е българският бизнес и бизнесмен - да откраднеш/вземеш нещо без пари от държавата и да го продадеш или дадеш под наем на друг. Разбира се като се отчетеш на държавните/общинските чиновници, които са ти помогнали.
  • 5
    7
    Явто
    Събев, ако не го иска това летище, което след това да си го отдаде на концесия на Еконт, то ще го предоставят на "партньорите" от НАТО срещу подобаващ бонус. Оставка на това недоразумение Събев.
  • 7
    6
    Спомен
    Изключително съмнително действие, след толкова форуми как ще имаме летище. Летище Щръклево прие през 1982 г. тогава новите МИГ 29 за учението "Щит"на Варшавския договор. А някой спомня ли си какво беше летище Равнец? Намирисва на външен натиск и долитане на правилни самолети!?
  • 10
    5
    ДИДО
    ДЪРЖАВНАТА И ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ НЕ СА ЧАСТНА СПЕДИТОРСКА ФИРМА! ОСТАВКА!
  • 24
    4
    Ахааа
    Г-н министре, ептен за дъвки ни взехте. Престанете да ни обиждате с обещания, че това летище ще заработи, моля. Излъгахте ни ДВА пъти до сега. Никой няма да Ви повярва от тук нататък. Така че, гладайте си пощите и не лъжете и без това малкото избиратели, които останаха на пп
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари