Тракторист разкри некропол край Попово

1
Археологическа находка по време на оран
Археологическа находка по време на оран

Археологическа находка по време на оран

Тракторист разкри некропол край Попово, докато обработва почвата с плуг. Той е за закачил с машината саркофаг и е отворил стара гробница, за която се предполага, че е от римско време.

Емил Радославов разказва, че след като е открил гробницата веднага се е свързал с директора на музея в града. Той никога не е предполагал, че подобно нещо може да му се случи, предаде NOVA.

Директорът на Исторически музей - Попово Владимир Иванов споделя, че находката е изключително ценна и до сега не са попадали на такова откритие. По негови думи това е римски иззидан гроб от II – III век.

Попов каза, че наблизо е имало голямо римско селище и вероятно става дума за огромен некропол. Директорът каза, че чакат комисия от Министерството на културата, за да се дадат насоки как да се процедира оттук-нататък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари