Тръгват проверки на строителните обекти в цялата страна

0
Инспекторите по труда в София ще бъдат подпомогнати от командировани инспектори от други градове
Инспекторите по труда в София ще бъдат подпомогнати от командировани инспектори от други градове

Инспекторите по труда в София ще бъдат подпомогнати от командировани инспектори от други градове

Главна инспекция по труда (ГИТ) започва проверки в цялата страна на строителни обекти в периода 24 април 2023 г. – 28 април 2023 г. като част от Европейската седмица на действието, организирана от Европейския орган по труда (ЕОТ). Това съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция ГИТ.

Инспекторите по труда в гр. София ще бъдат подпомогнати от командировани инспектори от други градове. След селското стопанство през 2021 г. и транспорта – през 2022 г., през 2023 г. ЕОТ ще съсредоточи своите усилия за повишаване на осведомеността за прилагане на трудовото законодателство в сектор „Строителство“.

През 2022 г. в сектора са извършени 5585 бр. проверки. Установени са 29 112 бр. нарушения, от тях 19 411 бр. са по осигуряване на здраве и безопасност при работа. Случаите на работа без трудов договор са 808 бр., което е почти 24% от всички установени случаи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари