Трафикът на хора е най-бързо развиващата се престъпна дейност в света

1
Само 1% от хората, които попадат в трафик, някога ще бъдат спасени
Само 1% от хората, които попадат в трафик, някога ще бъдат спасени Видео: NOVA

Жертвите са над 40 милиона

Трафикът на хора е най-бързо развиващата се престъпна дейност в света. Жертвите са над 40 милиона.

„Статистиката изглежда все по-стряскаща. Правим всичко възможно, за да превантираме по-някакъв начин голяма част от момичетата, които са избрали да търсят алтернатива извън територията на страната. Да не попаднат в капана на сексуалната експлоатация, която е най-разпространената форма”, коментира Антоанета Димитрова, гл.експерт в Националната комисия за борба с трафика на хора, цитирана от NOVA.

Жертвите получават желаната подкрепа, тъй като Националната комисия за борба с трафика на хора разполага със седем специализирани услуги за жертви на трафик и почти 90% от настанените лица съдействат за разкриването на престъплението.

1% от хората, които попадат в трафик, някога ще бъдат спасени. 1% от 50 милиона в момента „роби”. Затова е много важно хората да бъдат информирани. Превенцията е ключ за това млади момичета да не попаднат в капана на трафика на хора и да бъдат експлоатирани с цел сексуална експлоатация”, обясни Моника Николова, директор на Фондация „Кампания А21”.

Всеки може да стане жертва на трафик, но престъпниците имат предпочитан таргет, който поставя в особен риск момичетата, които скоро са емигрирали, както и хора с психични проблеми и със зависимости, хора без дом и социално слаби.

Трудно е да се спасят, защото когато са хванати в робство, те нямат достъп до външния свят. Тяхната идентичност, тяхната карта за самоличност е отнета, нямат достъп до телефон, до близки и роднини”, допълни Николова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари