Товарен самолет се разби в Гърция

1
Вероятно машината е украински Ан-12, който е превозвал боеприпаси
Вероятно машината е украински Ан-12, който е превозвал боеприпаси

Товарен самолет се разби късно в събота вечер близо до град Кавала в Северна Гърция, съобщи Ройтерс, като се позова на гръцката противопожарна служба и държавната телевизия.

Според телевизия ЕРТ самолетът е "Антонов Ан-12", собственост е на украинска компания и е летял от Сърбия за Йордания. Пилотът е поискал да извърши аварийно кацане поради проблем с един от двигателите, но връзката с него била изгубена, предава БТА.

Видеозапис, качен на сайта ertnews.gr, показва самолета в пламъци да се снижава бързо, след което пада на земята и се вижда експлозия. Пожарната служба не може да потвърди типа на самолета. Колко са били хората на борда засега не е известно. В изявление на службата, се казва, че са изпратени 15 пожарникари със седем цистерни да гасят избухналия след катастрофата пожар. Към мястото са се насочили още спасители.

Според Франс прес, която се позовава на пожарникари, самолетът се е разбил край градчето Палеохори, окръг Кавала. Очевидци, цитирани от телевизия ЕРТ, казват, че машината е била в пламъци още преди да се разбие.

Според местните власти изпратените на място огнеборци и пожарни автомобили не могат да се доближат до самолета, тъй като той все още е разтърсван от експлозии.

Макар да няма официална информация за броя на хората на борда, според ЕРТ в самолета е имало осем души и той "е бил опасен". Полицията е поискала от журналистите близо до мястото на катастрофата да си сложат предпазни маски. "В името на вашата безопасност, трябва да се оттеглите. Има информация, че самолетът е превозвал боеприпаси", каза един пожарникар пред репортери на мястото на инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари