Това Ferrari струва 34 милиона евро

1

Класически модел на Ferrari може да се превърне в най-скъпия автомобил на света, заковавайки цената от 24 милиона паунда, пише Men.bg

Изключително рядък и ценен модел отива на търг, след като анонимен британски милионер решава, че е време да се раздели с него. Ferrari 290 MM е бил любимец на Хуан Фанджио, който се смята за най-великия шампион във Формула 1. Под капака на 290 ММ се крие 3.5-литров V12 с мощност от 345 конски сили, които могат да заковат стрелката на скоростта до 288 км/ч. 

Този модел е бил предпочитаният избор на Фанджио през 1956-та година, когато се провеждало състезанието Mille Miglia с разстояние от 1000 мили. Съществуват само 4 модела в добро състояние, които имат разрешение за движение по публичните пътища. 

Този модел ще бъде пуснат в продажба през декември и се смята, че ще се продаде за скромната сума от 21 милиона пуанда, но с таксите може спокойно да стигне до сумата от 24 милиона. Смята се, че със същата сума можете да закупите 131 модела на Ferrari 488 GTB и около 2400 модела на Ford Fiesta. 

Има една много сериозна причина за високата сума - този модел никога не е ставал жертва на катастрофаи е запазил всичките си оригинални части. Оценката на професионалистите била "Без съмнение е един от най-добрите, на-оригинални и най-ценни автомобили, който ще отиде на търг". Цената се повишава и с факта, че върху този модел е работил лично и Енцо Ферари.

Източник: Men.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари