Това е „официално най-добрата диета“

0
Учени обявиха тази диета за „най-добрата“
Учени обявиха тази диета за „най-добрата“

Повечето от нас (и със сигурност всички в света на модата) са чували, че преработените въглехидрати, като бял хляб и ориз, са врагове на загубата на тегло и общото здраве на сърцето.

Ново мащабно проучване на Националния институт по здравеопазване потвърждава това. Проучването включва 150 мъже и жени разпределени в две групи. При първата е ограничено количеството на въглехидратите в менюто, а при втората приема на мазнини. Учените установяват, че тези, които са на диета с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини, за една година губят около осем паунда повече средно от тези в групата на ниско съдържание на мазнини и по-високо съдържание на въглехидрати.

Но в морето от противоречива информация по отношение на храненето, защо това проучване се откроява? Поради няколко причини: Тестовете са проведени сред хора от различни раси, проучването е продължило една година, калориите и упражненията не са били контролирани. За учените това е достатъчно доказателство, че това е „официално най-добрата диета“ – ниско съдържание на въглехидрати и свободна консумация на наситени мазнини.

Източник: lifebg.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари