Това е най-харесвания виц в света

1
За да разсмеете хората с виц има правила, пълвото - да бъде кратък!
За да разсмеете хората с виц има правила, пълвото - да бъде кратък!

Има хора, които умеят да разказват вицове.

Те помнят стотици и са истинска душа на компанията. Но знаете ли кой е най-харесваният виц на света? За да го открие, психологът Ричард Уайзман провежда експеримент. Огромен експеримент, пише Profit.bg.

През 2002 година той стартира уебсайт, наречен LaughLab. В него всеки човек от цял свят може да впише виц и да оценява вицовете на другите потребители. Уебсайтът регистрира над 41 000 вица и около 1.5 милиона гласувания.

Ето го и най-харесваният виц:

Двама ловци се разхождат в гората, когато един от тях пада на земята. По всичко изглежда, че не диша, а очите му са изцъклени. Другият вади телефона от джоба си и звъни на "Спешна помощ". Казва на оператора: "Моят приятел е мъртъв! Какво да направя?". Операторът му отвръща: "Успокойте се. Мога да ви помогна. Първо, нека да се уверим, че е мъртъв". Настава тишина. След това се чува изстрел. Ловецът се връща на телефонната линия и казва: "Ок, сега какво?"

Човекът, който вписва вица в уебсайта, е психиатърът Гурпал Госал.

Той коментира вица:

"Харесвам този виц, тъй като той кара хората да се чувстват по-добре, защото им напомня факта, че там някъде има хора, които правят по-глупави неща от самите тях".

Според LaughLab, този виц се харесва най-много на потребителите на уебсайта, тъй като е универсален. Той е интересен и "работи" във всички страни. Харесва се и на мъжете, и на жените. На младите и на старите.

Експериментът успява да установи няколко интересни наблюдения върху типа вицове, които хората намират за най-смешни.

1. Според данните в уебсайта, най-смешните вицове съдържат около 103 думи. 2. Доста от вицовете включват животни, като тези с патици са най-забавни.

Изводът: за да разсмеете хората, се нуждаете от кратък виц, който разказва за животни. В най-добрия случай - за патици.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари