Това е българинът, изчезнал на път за работа в Холандия

0
Мъжът пътувал в бус с кърджалийска регистрация
Мъжът пътувал в бус с кърджалийска регистрация Снимка: 24rodopi.com

В цяла Европа издирват 30-годишен мъж от Смолян, който за последно бил видян да слиза от кърджалийски микробус на кръстовище в Антверпен, за да разговаря с полицаи. 

Андрей Терзиев изчезнал на път за работа в Холандия. Мъжът пътувал в бус с кърджалийска регистрация, разказа пред 24rodopi.com майката на гурбетчията Нина Терзиева, която заедно с дъщеря си от години работи в Германия.

Именно тя и сестрата на Андрей се обърнали за помощ към полицията във Федералната република, след което младият мъж бил обявен за издирване в Шенгенската информационна система.

Мъжът тръгнал на път на 23 януари от Смолян, а последният член на семейството, който го е видял бил баща му, който го изпратил. Андрей напуснал работата си в Смолян след като му се обадили познати, че има свободно място в оранжерия в Холандия.

„Искаше тази работа, бе разговарял с хората още преди Коледа. Каза, че заминава със свой познат от Рудозем. На 25 януари обаче научихме, че Андрей е… избягал от буса.

Това ни казаха шофьорът и Атанас, момчето от Рудозем. Били са в Белгия, в Антверпен, на около 60 километра от границата с Холандия. Чакали са на кръстовище, когато изведнъж Андрей слязъл от буса и отишъл да разговаря с униформени служители в спрял полицейски автомобил.

В ръцете му имало банкноти евро, които той мачкал, ни разказа Атанас.

След като светофарът подал зелена светлина, бусът тръгнал и спрял след кръстовището. Казаха ни, че са изгубили от поглед Андрей. Чакали го около 40 минути, след което продължили по пътя си.

В буса останал багажа му, в който били личните документи и мобилния му телефон. До този момент в автомобила са били само тримата, защото другите пътници слезли в Германия", разказа майката.

Приятелят на Андрей разказал на нея и дъщеря й, че той бил много мълчалив през цялото време. Бълнувал е докато спи. Не е употребявал алкохол по време на пътуването, но пушил цигара след цигара. Направил бил единствено забележка на шофьора за бързото каране.

„Когато подадохме сигнала в полицията, оттам ни попитаха „Как така първо шофьорът не е потърсил съдействие, при положение, че е последният свидетел?". На този въпрос не ни отговори нито Атанас, нито шофьорът.

Всички документи са при водача, очаква се до дни да се прибере в България", посочи майката на Андрей.

По думите й, синът й владее английски и руски език. Преди две години бил на гурбет в Норвегия.

Началникът на Областната дирекция на МВР в Смолян Николай Димов потвърди новината за изчезналия мъж. „Момчето е от град Смолян, обявено е за издирване в Белгия и в Германия - сигналът е въведен в Шенгенската информационна система.

По молба на майка му е обявен за издирване на 25 януари", посочи Димов. Към момента няма информация от полицията в Белгия за положителен резултат от издирването на родопчанина.

Източник: 24rodopi.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари