Тошко Йорданов към президента: Надяваме се да не се повлияете от управляващите

1
Те са шумни и кресливи, добави представителят на партия "Има такъв народ"
Те са шумни и кресливи, добави представителят на партия "Има такъв народ" Снимка: БГНЕС

В консултациите при президента Радев партия ”Има такъв народ” се представя от Тошко Йорданов.

В нея не участва Слави Трифонов, пише Frog News. Президентът Румен Радев настоя за равнопоставена и ефективна предизборна кампания, за да може следващият парламент да бъде реално отражение волята на българите. Това стана ясно на срещата му с извънпарламентарната партия.

Държавният глава обясни, че консултациите за изборите с извънпарламентарните партии са важни не само за изпълнение на конституционното право, но и защото изборите ще бъдат за първи път в условия на пандемия. Това налага отговорност и усилия не само в институциите, но и от всички политически субекти, защото трябва да се гарантира и да се направи всичко необходимо за здравето на хората, правото на вот и доверие в изборния процес, настоя Радев.

За президента е важно в рамките на консултациите да чуе както извънпарламентарните партии, за тяхното мнение по важните въпроси за изборите.

Целта е всички заедно - институции и партии, да търсят най-доброто решение в интерес на хората, за тяхното здраве, вот и на доверие в изборния процес, за да има нормална избирателна активност и легитимно избран парламент, категоричен бе Румен Радев.

Заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че трябва да се водят консултации с най-широк кръг политически представители. Дори 1 000 човека да гласуват за дадена политическа формация, гражданите трябва да имат мнение, посочи Йорданов. Той е на мнение, че трябва да бъде посочено на коя дата ще се проведат изборите, като държавният глава трябвало да се съобрази с мнението на останалите политически партии.

"Отговорността е на президента и искрено се надяваме да не се повлияете, тъй като управляващите са шумни и кресливи, използват всякакво въздействие върху вас, да вземете правилното решение", надява се Йорданов.

Страховете на хората не трябва да попречат на избирателната активност, настоя Филип Станев и допълни, че предстоящите избори поставят сянка на съмнение доколко те ще бъдат честни, след като бъдат направени от управляващата партия. Той е на мнение, че е доста странно българският премиер да спи с пистолет на глава си и кюлчета злато в шкафчето си.

Припомняме, на 7 декември 2020 г. президентът Румен Радев призова изборите да се проведат в срок и спомена датата 28 март.

На 5 януари 2021 г. той започна консултации със здравните власти как да се проведат избори по време на пандемия от коронавирус. След това се срещна с кметовете. На 7 януари Радев се консултира с Обществения съвет към ЦИК за предстоящите избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари