Тошко Йорданов: Йордан Цонев и Асен Василев са новата романтична двойка в парламента

1
За първи път ДПС са оставени да правят бюджет, както си искат, заяви депутатът от ИТН
За първи път ДПС са оставени да правят бюджет, както си искат, заяви депутатът от ИТН Снимка: Минко Чернев / БТА

За първи път ДПС са оставени да правят бюджет, както си искат, заяви депутатът от ИТН

Мнозинството си прие изключително вреден бюджет.

Това коментира пред журналисти в парламента председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, предаде БТА.

Предполагам, видяхте каква любов цари между Йордан Цонев и Асен Василев, новата романтична двойка в българския парламент, каза Йорданов и добави, че ще обясни защо е тази любов. По думите му за първи път ДПС са оставени да правят бюджет, както си искат. Йорданов смята, че парите в държавата, парите на хората са разделени в два потока, в които ще ги усвоят съответно ГЕРБ и ДПС и ПП-ДБ. Първи поток - общини, проекти, държавни предприятия, обществени поръчки, втори поток, насочен към ПП-ДБ - пари по Плана за възстановяване и устойчивост, насочени към собствените им енергийни фирми, добави Йорданов.

Колежката му Павела Митова коментира, че е доста учудващо как Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС) гласува "за“ всички проекти, които са заложени в капиталовите разходи и които са свързани със сектор "Енергетика". "Лично съм водила разговори нееднократно с Теменужка Петкова, която, преди да се осъществи тази сглобка, беше изключително против геотермалните простотии на Асен Василев в Стара Загора, сега се гласуваха 77 млн. за проучване именно на такъв тип инициативи", посочи Митова и коментира, че ѝ е интересно как ГЕРБ реагират на подобно нещо.

"Същото се случва в момента и с продължаващото изземане на дивидентите на енергийните дружества, за които нееднократно апелираше цялата група на ГЕРБ и подкрепяха Делян Добрев, докато не влязоха в сглобка. Сега вече не им пука, че Асен Василев ще взима тези стопроцентови дивиденти от енергийните дружества", каза още Митова. Според нея такъв тип лицемерие и промяна на настроенията от един месец за следващия е доста плашещо за българската държавност изобщо.

Йорданов смята, че Европейската комисия може да изиска близо половин милиард от парите, които Асен Василев е написал в бюджета по програма СЕЙФ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Тоз
    Йордан Цонев какво е учил какво е завършил какво е работил през живота си приди да бъде в парламента . Абе интересно ми е .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари