Торнадо удари Манчестър, рани хора и опустоши домове

0
Бурята Герит продължава да вилнее в цялото Обединено кралство
Бурята Герит продължава да вилнее в цялото Обединено кралство

Влакове не се движат, пътища са затворени заради наводнения

Около сто домове бяха повредени, след като торнадо премина през предградие на Манчестър. Има съобщения за ранени. Бурята Герит причини наводнения и нарушения на транспорта на много други места в Обединеното кралство.

Извънредно положение бе обявено в предградие на Манчестър засегнато от торнадо. Нанесени за значителни материални щети на около 100 домове. Метеорологичната служба окачестви природното бедствие като „суперклетъчна гръмотевична буря“, предаде БНР.

Според някои медии има ранени, но това не е официално потвърдено. Шефът на местната полиция призова хората да не бързат да се връщат в имотите си, преди да са направени оценки на щетите.

Бурята Герит продължава да вилнее в цялото Обединено кралство, като най-сериозно е засегната Шотландия, където вчера също бе обявено извънредно положение, защото превозни средства останаха блокирани на важна магистрала в планински район.

Десетки хиляди домакинства продължават да са без електричество. Много от влаковете в Шотландия не се движат. Наводнения затвориха пътища. Повече от 200 предупреждения за наводнения са издадени на Острова, някои реки в Англия са на ръба на преливането.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари