Томислав Дончев: Заради инат не бяха приети предложенията за намаляване на сметките

0
"Големият губещ е бизнесът и огромните сметки за електроенергия, които плаща. Това е проблем от миналото лято, не от както започна войната“, заяви Дончев
"Големият губещ е бизнесът и огромните сметки за електроенергия, които плаща. Това е проблем от миналото лято, не от както започна войната“, заяви Дончев Снимка: БНТ, стоп кадър

Според Томислав Дончев по време на криза държавата трябва да инвестира

Той коментира и сложната ситуация у нас пред "Панорама" по БНТ:

„Правим разлика между всички видове кризи и техния генезис. Има такава специфика, че част от кризите са вносни. Например, кризата с цените на енергоносителите, инфлацията. Но по отношение на всяка една от тях има български принос. Ние задаваме въпроси и критикуваме по отношение на българския принос, не на тези фактори, които са извън контрола на правителството“, коментира той.

Според Дончев по време на криза държавата трябва да инвестира.

„Ако няма кой друг да помогне, държавата трябва да го направи. Въпросът е дали тя помага достатъчно. Според мен – не. Големият губещ е бизнесът и огромните сметки за електроенергия, които плаща. Това е проблем от миналото лято, не от както започна войната“, смята той.

По думите на Дончев, заради инат не са били приети предложенията за намаляване на големите сметки, които предприятията плащат. Подпомагането на държавата от разликите в цените до 75%, не е достатъчно, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари