Томислав Дончев: Най-рязко повишение има в заплатите на служителите на първа линия

0
36 администрации са получи увеличение още от тази година, похвали се вицепремиерът
36 администрации са получи увеличение още от тази година, похвали се вицепремиерът Снимка: БГНЕС

Най-рязко повишение има при заплатите на лекари и медицински персонал. 36 администрации са получи увеличение още от тази година - всички те са служители на първа линия и са сред хората, не стоят на бюра и гишета.

Това заяви в студиото на "Референдум" по БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му, има сериозен проблем не само с медиците на първа линия, но и в службите РЗИ, социалните работници, подобна е ситуацията с учителите.

Целта на държавата е тази помощ, тази мярка да стигне до максимален брой хора и да бъде добре таргетирана, уточни Томислав Дончев относно повишаването на заплатите.

Няма да има мораториум за кредитите - позицията на ЕЦБ е, че с подобни мерки трябва да бъдем внимателни, уточни още Дончев.

Вицепремиерът обясни, че се разработва нова мярка съвместно с НАП относно разплащанията с фирмите, за да може да се използва цялата база в Приходната агенция.

Трябва да си направим ясна преценка за приоритетите, за това трябва да бъдем гъвкави. Няма ясен консенсус кога ще свърши пандемията - намираме се в непозната, несигурна среда, подчерта още вицепремиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари