Тома Биков: Ние не се бъркаме в служебни правителства

0
ГЕРБ не смята да предлага експерти за служебното правителство
ГЕРБ не смята да предлага експерти за служебното правителство Снимка: Тома Биков / Facebook

ГЕРБ не смята да предлага експерти за служебното правителство

Ние не се бъркаме в служебни правителства. Нямаме президент, откакто свърши мандатът на г-н Плевнелиев. Това заяви пред журналисти народният представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков, който коментира решението на държавния глава да възложи на Димитър Главчев съставянето на служебен кабинет.

Това, което чух е, че той е бил единствената възможност“, посочи Биков. На въпрос от журналисти как ще коментира изразеното мнение от представители на "Продължаваме промяната - Демократична България", че е възможно „ГЕРБ и президентът да са се наговори“ за това кой да бъде номиниран, Биков отговори: „Текстовете, които бяха приети като промяна в Конституцията, бяха предложение на ПП-ДБ. Както се чу и президентът има една единствена възможност и той я използва“.

Попитан за коментар относно твърдение на ПП-ДБ, че бъдещото служебно правителство е възможно да бъде доминирано от ГЕРБ, народният представител заяви: „Следващото редовно правителство ще бъде доминирано от ГЕРБ. За служебното правителство г-н Главчев ще избере, както и самият той даде заявка, непартийни фигури в истинския смисъл на думата, а не непартийни като Асен Василев“.

Не мисля, че ще му предлагаме, защото ние влизаме в предизборна кампания и по-скоро ще търсим експерти за кандидати за народни представители“, отговори той на въпроса дали от формацията ще предлагат експерти, информира БТА.

Доколкото виждам, и това е правилно, заявката му е да създаде едно служебно правителство, което да си изпълни функциите и да се ползва с някакво базово доверие“, коментира още Биков.

Минали сме през много служебни правителства, с много неприемливи фигури вътре. Нашите изборни резултатите не зависят от служебното правителство и се надявам колегите да са го разбрали“, каза още той.

Тома Биков коментира темата преди днешния извънреден конгрес на политическа партия „Движение Гергьовден“, на който присъства заедно с председателя на СДС Румен Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Hasega
    Какво ли да е вярно!!! Вие се бъркате на всички и във всичко!!! Все не ви е достатъчна власта! Ама до кога ли?!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари