Николай Денков: Димитър Главчев е партийно лице

0
Премиерът трябва да реши кой му трябва като министри, каза министър-председателят в оставка
Премиерът трябва да реши кой му трябва като министри, каза министър-председателят в оставка Снимка: БГНЕС

Премиерът трябва да реши кой му трябва като министри, каза министър-председателят в оставка

"Със спокойствие ще дам поста на Димитър Главчев. Нямам предупреждения към него. Всеки един премиер влиза в трудна среда и трябва да му се помогне максимално, колкото той иска." Това заяви премиерът в оставка Николай Денков.

"Премиерът трябва да реши кой му трябва като министри, за да си свърши работата. След като президентът е направил избора си, трябва да направим всичко възможно, за да направим честни избори", категоричен е Денков.

Денков каза, че очаква служебният премиер да си свърши работата. "Това е, което се очаква от него по конституция – да проведе честни избори. Това, разбира се, ще зависи много и от състава на Министерския съвет, особено от министъра на вътрешните работи и министъра на електронното управление", подчерта той.

По думите му председателят на Сметната палата Димитър Главчев е "партийно лице" и е "част от номенклатурата на ГЕРБ", предава БНТ.

"Неслучайно миналата година беше избран в доста екстремни ситуации като председател на Сметната палата, която проверява действията на правителството за години назад, така че няма как да се правим, че няма отношение към ГЕРБ", посочи Денков.

Той е категоричен, че това, че се разпадна правителството и не се реализира ротацията е именно "поради нашия стремеж да сложим партийно неоцветени фигури на тези контролни органи и институции".

Да се съгласят с ГЕРБ, той определи като "пример за нещо, което трябва да избягваме".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    000
    каквото и да е направил Денков, по-прост , крадлив и некадърен от Борисов няма в историята на България. За 12 години подари на Кремъл 120 милиарда, а с тия пари българите биха били доста по-добре живеещи, а България по-достойна европейска държава. Смърт за Борисов и неговите слуги!
  • 4
    3
    Анчо
    Тъпанар!Нали вие а не аз гласувахте промените в конституцията.
  • 7
    2
    Шиши
    На вашите екрани най-некомпетентният министър на образованието и министър-председател в историята на България!
  • 3
    1
    Русенец
    Ти пък сякаш не си ти!GZFNM
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари