Тодор Тагарев: Заминавам за САЩ, за да видя как върви строежа на самолетите F-16

1
Той отново апелира да не се правят спекулации с твърдения, че България изпраща свои военни на фронта в Украйна
Той отново апелира да не се правят спекулации с твърдения, че България изпраща свои военни на фронта в Украйна Снимка: Фокус

Той отново апелира да не се правят спекулации с твърдения, че България изпраща свои военни на фронта в Украйна

Предвиждам посещение в САЩ, за да видя как върви строежа на самолетите F-16. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти във Варна, където се провеждат честванията по повод 144-та годишнина от създаването на Военноморските сили на България, предаде Фокус..

Той отново апелира да не се правят спекулации с твърдения, че България изпраща свои военни на фронта в Украйна.

Министърът разкри, че през 2024 година приоритетно ще бъдат финансирани ВМС, а бюджетът за отбрана ще бъде увеличен: "Имайки предвид ситуацията със сигурността в Черно море, Военноморските сили ще получат известен приоритет".

Според министъра увеличението на възнагражденията на служещите в армията е знак за разбиране от страна на изпълнителната и законодателната власт за нуждата от създаването на подходящи условия за работещите там.

"Това увеличение на възнагражденията показва разбиране и от правителството, и от Народното събрание, че нуждите на армията са съществени и разрешаването на проблемите с комплектуването е много важно", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    15
    тагареску-магареску
    Щом господарите го привикват тоя нелицеприятен и грозен боклук, явно нещата тук не вървят надобре. Ще му набиват канчето и ще му дават нови инструкции. Дали ще ни забъркат и нас в още по-големи неприятности?
  • 0
    14
    Бивш военен
    ""Това увеличение на възнагражденията показва разбиране и от правителството, и от Народното събрание, че нуждите на армията са съществени и разрешаването на проблемите с комплектуването е много важно", каза още той." Явно няма будали , желаещи да са пушечно месо.
  • 0
    13
    Набиране на кепето.
    За каквото и да ходи военния министър в Щатите - няма да е за доброто на страната ни.
  • 1
    12
    008
    Лошо за Русе!!Съдейки от коментарите,при толкова русофили,няма шанс Пецата, да не бъде преизбран за Кмет..
  • 5
    11
    А, още...
    По-добре не се връщай, МЪРШО!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари