Тодор Тагарев: Русия отказа да ремонтира ракетите С-300 още преди войната

0
Военният министър заяви, че се надява Народното събрание да приеме проекта за инвестиционен разход за закупуване на бойните машини „Страйкър“
Военният министър заяви, че се надява Народното събрание да приеме проекта за инвестиционен разход за закупуване на бойните машини „Страйкър“ Снимка: ВладимирШоков / БТА

Военният министър заяви, че се надява Народното събрание да приеме проекта за инвестиционен разход за закупуване на бойните машини „Страйкър“

България не може да ремонтира своите дефектни ракети за зенитните комплекси С-300, поради отказ от страна на Руската федерация още преди началото на войната в Украйна. Това обяви министърът на отбраната Тодор Тагарев, предаде БНТ.

Той подчерта, че ракетите са неизползваеми и няма шанс те да бъдат ремонтирани. Министърът заяви, че се надява Народното събрание да приеме проекта за инвестиционен разход за закупуване на бойните машини „Страйкър“ за нуждите на Сухопътните войски преди излизането си във ваканция заради предизборната кампания.

Тодор Тагарев и министърът на отбраната на Северна Македония Славянка Петровска посетиха полигона в Ново село и проведоха срещи с македонски и български военнослужещи от състава на многонационалната бойна група.

"Ние тук сме свидетели на реално приложение на концепцията за повишена бдителност на НАТО и за изграждане на многонационалните бойни групи, които са елемент от капацитета за възпиране и отбрана на източния фланг на НАТО. Тук, както стана ясно работят 7 страни ,като водеща страна е Италия ,с много сериозен капацитет .Но всеки принос на наш съюзник за защитата на НАТО и на нашата територия е ценен, включително и на военнослужещите от Северна Македония", каза министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Новият гъз на нацизма
    https://prikachi.net/image/6RvVw
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари