Тодор Тагарев: На Румен Радев също не му се е налагало да излага живота си на риск

1
Това заяви бившият военен министър във връзка с твърдението на президента Румен Радев, че политици и демагози излагат на риск живота на другите, без да са рискували своя
Това заяви бившият военен министър във връзка с твърдението на президента Румен Радев, че политици и демагози излагат на риск живота на другите, без да са рискували своя Снимка: БГНЕС / Архив

"Г-н Радев също не е участвал в бойни действия. Водил е подготовка, както води всеки един военнослужещ в българската армия, така че и на него не му се е налагало да излага живота си на риск от военни действия"

Това заяви бившият военен министър проф. Тодор Тагарев в "Още от деня" по БНТ във връзка с твърдението на президента Румен Радев, че политици и демагози излагат на риск живота на другите, без да са рискували своя, пише  Actualno.com

Според него Украйна е много сериозен създател и конструктор на авиационна техника и двигатели. "Най-добрите в бившата СССР, част от тези заводи може би всички вече бяха унищожени, така че ако се намери начин техни екипи конструкторски, заедно можем и с някаква част от оборудването да бъдат прехвърлени у нас", каза още той. Според него това би бил добър вариант да бъдат произвеждани резервни части за авиационна техника, ако говорим. "За друга техника тежка не мога да си представя да идват, но за зенитно-ракетни комплекси също е възможно да се направи това нещо, стига да имаме ноу-хау, което трябва да дойде с украински специалисти", каза бившият военен министър.

Колкото до това дали при нас рискът да дадем военна помощ е най-голям, Тагарев каза: "За Естония рискът е много по-голям, но президентът на Естония декларира същата теза, която чухме от външния министър на Великобритания, че тази война трябва да завърши с пълно освобождаване на територията на Украйна в международно признатите ѝ граници. А ние какво правим и твърдим някакви тези, че било въвличане във война, ако дадем помощ. Напълно несъстоятелни тези, които ни пречат да дискутираме съществените въпроси, а те са - допустимо ли арогантното поведение на руския посланик тук, допустимо ли е тотемите на окупационната Съветска армия все още да стоят в центъра на София, на Бунарджика в Пловдив и във всеки друг град в България. Какво става с руската собственост у нас, ние не дискутираме тези важни въпроси, защото сме блокирани от защитници на руските интереси на темата да даваме ли или не военна помощ на Укарйна", каза Тагарев.

По думите му България е един от лидерите в света в производството на малко и леко стрелково въоръжение, на боеприпаси, но което е по-важно на боеприпаси за оръдия, за гаубици, на снаряди за ракетни системи за залпов огън и т.н. "И ние можем да предоставим такава помощ на Украйна, което ще е неоценима помощ точно в този момент на масирани военни действия от юг и изток срещу нейната територия", каза още Тагарев.

Според него, за последните два дни Русия е загубила приблизително техника за три батальонни групи. "Те така воюват, това са огромни загуби. Обяснението е, че поради желанията на Путин, които нямат много логика, Русия тръгна да играе ва банк, които нямат никаква военна логика. С датата 9 май той помпа настроенията в Русия за това как едва ли не Русия сама е спечелила Втората световна война и е победила фашизма. Но никой не смее да противоречи на Путин. За 9 май Русия ще има над 1000 загубени танка, повече от 400 загубени самолети и много други загуби до този момент", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    XMAN
    WTF е тоя Тагарев беее. Този не е ли чувал, че всеки полет на летец изтребител е риск за живота.
  • 7
    3
    Нели КОЛЕВА
    Г-н Тагарев се показа като дребна душица.Натрупал е много гняв в себе си,заради това,че не го утвърдиха на поста - военен министър.Упреква сегашният президент/не съм му фен/,че не е участвал във военни действия,но той винаги е работил на бюро.Той какъв боен опит има- 0? е.Вижте му официалната биография-тя е достъпна.Много му се иска да присвои чужди имоти-това е непочтенно,освен ако не е лично заинтересован да ги добие на ниски цени или безплатно.
  • 6
    2
    ...
    а ти бе, писарушко мижава ?!? Всяко стъпване в кокпита на самолета е огромен риск за живота. рискувал го е, стотици пъти, докато ти се ослушвал за поредната схема за крадене. тези продължители на промяната се оказаха такива подли троянски коне, че почти ми е мъчно за мутрата Боко.
  • 6
    1
    русенец
    А този Тагарев какъв беше , какво работи и кога е рискувал? В тая София има прекалено много хора без работа май! Само киснат по медиите и дават акъл.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари