Тодор Кантарджиев: Грипът ще се разпространява поне още месец

0
Тодор Кантарджиев: Грипът ще се разпространява поне още месец
Тодор Кантарджиев: Грипът ще се разпространява поне още месец Видео: NOVA

Здравният експерт коментира, че болестта „Х” ще възникне от животинския свят

Болестта „Х” ще възникне от животинския свят и някой микроб, с лека мутация, ще премине сред хората”, заяви здравният експерт проф. Тодор Кантарджиев. Той посочи, че на такъв принцип възникват и най-големите епидемии. Кантарджиев допълни, че за да се разпространява лесно инфекцията, тя трябва да се предава по въздушно-капков път.

Експертът посочи, че в момента има трайно намаляване на случаите на грип, а пикът е бил в началото на февруари. Той предупреди, че не във всички области случаите намаляват и даде пример с Добрич, Стара Загора и Хасково. Кантарджиев допълни, че случаите на болни деца до 4-годишна възраст в Благоевград и Бургас също растат. Професорът поясни, че грипът ще се разпространява поне още месец, съобщава NOVA.

Кантарджиев направи прогноза, че след грипа ще започнат да се увеличават случаите на коронавирус. Той смята, че ще се появяват варианти на COVID-19, които няма да са тежки като протичане, но ще се предават лесно.

Здравният експерт предупреди, че масово се разпространяват риновирусите и респираторния синцитиален вирус.

Професорът отправи критика към Световната здравна организация, че е действала със закъснение при появата на COVID-19.

Кантарджиев каза, че продължава да съветва здравните експерти към Столичната община.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Бай Чеп
    Ама бай Кантар, кажи сега кога ще е пика, платото стигнахме ли, на баир ли сме? Края на януари, средата на февруари, може би края на февруари! Да ти го фукна под мустачките!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари