Тодор Кантарджиев: Българските лекари са на световно ниво

0
Лекарите у нас всеотдайно лекуват, компенсирайки грешките на други в българското здравеопазване
Лекарите у нас всеотдайно лекуват, компенсирайки грешките на други в българското здравеопазване Снимка: Тодор Кантарджиев

Лекарите у нас всеотдайно лекуват, компенсирайки грешките на други в българското здравеопазване

Българските лекари са на световно ниво като образование, подготовка и практика. Това каза известният лекар д-р Тодор Кантарджиев, който поздрави колегите си в ефира на "Денят на Фокус“ по радио "Фокус“. Повод е Денят на българския лекар, на който почитаме и паметта на Св. Йоан Рилски.

Българският лекар е избрал работа, която практикува, докато е жив, категоричен е Кантарджиев. "Давам консултации, работя. Чувствам се горд от изпълнения си дълг. Лекарите у нас всеотдайно лекуват, компенсирайки грешките на други в българското здравеопазване, заяви още Кантарджиев.

Има много какво да с е изисква от българското здравеопазване, категоричен е той. "Образованието в тази сфера беше на световно ниво. Винаги в контактите и работата ми с колеги от Западна Европа и САЩ съм бил горд от обучението, което съм завършил – то ми е дало голяма подготовка и богат теоретичен опит“, сподели още той.

Българските лекарски кадри са почитани навсякъде, смята лекарят. "Български лекар, който излезе да работи в чужбина, обикновено става светило на медицината в съответната държава, в която е избрал да практикува професията си“, разказа на наблюденията си той.

"Благодарността на пациентите топли душата на лекаря с чувството на изпълнен дълг. У нас обаче лекарите престанахме да се уважаваме помежду си. Започнахме да се държим като занаятчии. Първо трябва да се върне уважението в гилдията, после – доверието на обществото към нея и трето – да се води борба с диспропорциите в здравеопазването. Не може директор на болница да е с годишна заплата 200 000 лв, а младите доктори да получават 1000 лв на месец“, заяви още д-р Тодор Кантарджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари