Точат банкомати с MP4 плейъри

0
Точат банкомати с MP4 плейъри
Снимка: findnsave.com

Новите MP4 плейъри за слушане на музика и гледане на видео все по-често се купуват от групи, занимаващи се с източване на карти, пише в. "Монитор". Причината е, че устройството за музикални маниаци изключително лесно може да записва информацията от магнитната лента, но в същото време може да се използва и като скрита камера. Така на аудиоканала се записват данни за специфичната информацията от дебитна карта, докато на видеоканала се съхранява записът от въвеждането на ПИН кода.

Престъпниците търсят моделите с вграден блутуут, за да може информацията от магнитния четец и камерата да бъде прехвърлена в паметта на плейъра. Този тип скимиращи устройства са станали най-разпространени вече у нас, съобщиха разследващи. Причината е, че инвестицията за изработването им е около 100-150 лева.

Другата тенденция, която продължава от години, е изпращането на скимиращи устройства от България към наши групи в САЩ. Устройствата пътували с пощенски пратки, но никога не се пращали цели.

Обикновено платката се слагала в колет с части за компютри, защото трудно би била хваната измежду други 10 компютърни платки. Пластмасовите заготовки, в които се слага четецът, се комбинират с други пластмасови компоненти. Причината е, че ако скимерът се пренася на части, а не цял, това не представлява престъпление.

Освен това в САЩ е въведена още една схема – откраднатите данни от скимера се изпращат чрез предавател, който работи на принципа на безжичните телефони, чиито слушалки можеше да се носят на разстояние от няколкодесетки до няколкостотин метра. Предавателят дава възможност на бандитите да си стоят в колата с лаптоп, таблет или смартфон и информацията от скимера да се изпраща директно на някой от изброените уреди. По този начин драстично се намалява рискът да бъдат заловени.

Самите шефове на бандите за източване на карти в САЩ работят с посредници, които раздават скимиращите устройства на мулета, за да ги поставят на банкоматите. После изпращат други хора да теглят парите. Учудващо е, че босове карат последни модели бентлита и живеят в палати за милиони, без да бъдат проверени откъде идват доходите им, може би поради факта, че част от парите им са били изпрани по казината в индианските резервати.

„Схемата е проста - отиват в казиното и купуват чипове, но изиграват малка част от тях. Същото се повтаря няколко пъти и накрая осребряват всички чипове, все едно че парите са им печалба“, обясниха запознати. Други пък инвестирали в транспортни фирми с голям брой камиони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари