Държавите от ЕС не изкупуват украинска валута

0
Украинските граждани скоро ще могат да откриват сметки у нас
Украинските граждани скоро ще могат да откриват сметки у нас Снимка: Dunavmost

Украинските граждани скоро ще могат да откриват сметки у нас

Нито една държава от ЕС не осъществява обмен и не изкупува украинска валута, към момента, съобщава БТА.

По този въпрос се очаква постигне на общоевропейско решение на ниво Европейска централна банка.

Според банките, в момента украинските граждани могат да теглят у нас левове от своите дебитни и кредитни карти "Виза" и "Мастъркард" и това не би трябвало да ги затрудни.

Подготвя се механизъм за улеснено откриване на банкови сметки на украински граждани, които са поискали статут на временна закрила в България. Това съобщиха на вицепремиерите Асен Василев и Калина Константинова с представители на Асоциация на банките в България и на БНБ.

Сумите, които могат да бъдат теглени, са в рамките на определените от съответните украински банки лимити и до изчерпване на гаранционния лимит на съответната украинска банка. Също така, украинците могат да се разплащат за стоки и услуги у нас през ПОС-терминали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Stop
    Затвориха си вратите за украинците - с две думи: Не ви щем !.......Да ги видите хубавичко какво представляват наистина - "човечни, загрижени, състрадателни...", ама само на думи !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари