"Титаник” II ще потегли на първото си пътешествие през 2022 година

0
Той ще е подобрена реплика на прочутия кораб
Той ще е подобрена реплика на прочутия кораб

Фенове на историята и луксозните кораби вероятно севълнуват да научат, че „Титаник” II ще потегли на първото си пътешествие от Дубай през 2022 г.

Пълната реплика на прочутия кораб ще тръгне на двуседмично пътуване до Саутхамптън след 4 години, след което ще започне редовни маршрути между Великобритания и САЩ, пише Lonely Planet.

Луксозната реплика на „Титаник” ще бъде оборудвана с всички съвременни удобства и технологии на 21-ви век. Тези, които си спомнят съдбата на оригиналния кораб, ще могат да си починат спокойно: репликата е оборудвана с най-новите системи за навигация и сигурност.

За първи път строителството на новия „Титаник” бе обявено през 2012 г. Проектът обаче беше спрян поради финансови затруднения на собственика - австралийската компания Blue Star Line. След като всички икономически проблеми бяха решени, строителните работи в корабостроителницата продължиха отново.

Корабът на стойност 500 млн. долара ще може да побере 2,400 пътници и 900 членове на екипажа. Екстериорът на кораба и неговият интериор ще бъдат точна реплика на оригиналния „Титаник”, включително легендарното стълбище, трапезарията и балната зала.

Ето и видео от проекта на "Титаник" 2:

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари