Извадиха останките от подводницата „Титан”

0
Те бяха разтоварени от борда на кораба Horizon Arctic на кея на канадската брегова охрана в Сейнт Джонс
Те бяха разтоварени от борда на кораба Horizon Arctic на кея на канадската брегова охрана в Сейнт Джонс Снимка: Paul Daly/The Canadian Press/AP

Те бяха разтоварени от борда на кораба Horizon Arctic на кея на канадската брегова охрана в Сейнт Джонс

Започва изваждането на отломките от подводницата "Титан", открити на дъното на океана близо до останките на Титаник.

Те бяха разтоварени от борда на кораба Horizon Arctic на кея на канадската брегова охрана в Сейнт Джонс, Нюфаундленд, информира "Дарик".

"Титан" беше обявен за изчезнал миналата неделя, а в четвъртък бреговата охрана съобщи, че всичките петима души на борда на подводницата са загинали, след като плавателният съд е претърпял катастрофална имплозия.

Плаващият под канадски флаг товарен кораб "Полар Принс" изтегли "Титан" в морето миналия уикенд, но изгуби контакт с него около час и 45 минути, след като подводницата се спусна в океанските дълбини.

Съобщението за имплозията сложи край на многонационалната издирвателно-спасителна операция, която прикова вниманието на света, откакто туристическият кораб изчезна.

Бреговата охрана ръководеше първоначалната издирвателна и спасителна мисия - мащабно международно усилие, което вероятно е струвало милиони долари, отбелязва АП. Не беше съвсем ясно кой ще има правомощията да ръководи това, което със сигурност ще бъде сложно разследване, включващо няколко държави. Компанията "Оушън гейт" която притежава и експлоатира "Титан", е базирана в САЩ, но батискафът е регистриран на Бахамските острови. Корабът майка на "Титан" е под канадски флаг, а загиналите са от Великобритания, Пакистан, Франция и САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари