Тираджията, отнел живота на Северина, е бил напушен

0
Украинският шофьор уби цяло семейство на магистрала "Тракия"
Украинският шофьор уби цяло семейство на магистрала "Тракия" Снимка: Марица

Украинският тираджия, който уби младо семейство с камиона си на магистрала "Тракия", е бил употребил марихуана.

Това показа експертиза, представена от прокуратурата по време на гледането на мярката му за неотклонение пред Апелативния съд в Пловдив.

Съдът остави Станислав Пислар в ареста, тъй като има вероятност да се укрие като се прибере в родината си, с която България няма договор за правна помощ, информира Канал 3.

Междувременно прокуратурата представи експертиза, изготвена във Военномедицинска академия, според която в кръвта и урината на Пислар има наличие на тетрахидроканабинол (марихуана).

Самият шофьор бе крайно изненадан и обяви, че това "не може да бъде".

При катастрофата на магистралата загинаха млад мъж и бременната му жена, след като бяха пометени от камиона на Пислар, който не видял на време знак за ремонт на магистралата и преминал през мантинелата, и ударил автомобила на младото семейство.

Според обвинението „Пислар сам се е поставил в състояние да не може да управлява адекватно камиона си”, заради което случаят се квалифицира като особено тежък.

"Това, че е установено наличие на следа от наркотик в кръвта на обвиняемия, не значи, че той е шофирал под въздействието на това наркотично вещество. В тази експертиза по никакъв начин не е описано в какво съотношение е то и как може да повлияе на способността му за бърза реакция при управление на превозното средство. Теорията доказва, че до 6 месеца може да бъдат намерени такива следи. Той може да е пушил трева 6 месеца преди пробата. Мисля, че това доказателство е тенденциозно представено", коментира защитата и нарече експертизата неизчерпателна и оспорима. 

Според адвокат Витанова причината за катастрофата е ремонтът на пътя и недобрата сигнализация на пътя.

Самият Станислав Пислар отново през сълзи обяви, че много съжалява и би дал живота си, за да промени случилото се.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари