ТИР се преобърна на пътя Русе- Бяла заради автобус на градския транспорт

4
Разказ на шофьора на ТИР-а, спасил с действията си пътниците в автобуса
Разказ на шофьора на ТИР-а, спасил с действията си пътниците в автобуса Видео: Русе Медиа

ТИР се преобърна в опит да избегне сблъсък с автобус на градския транспорт.

Инцидентът е станал на пътя Русе - Бяла, точно на обръщалото на последната спирка на 16-а линия, обслужваща вилните зони.

Камионът, който е с българска регистрация, се е движил от Дунав мост в посока София. Непосредствено след завой внезапно срещу него е изскочил автобус на градския транспорт и е застанал напречно на платното. Шофьорът на тира се опитал да избегне сблъсъка, при което камионът се унесъл и се преобърнал на една страна, информира Русе Медиа.

Когато водачът успял да излезе, с изненада установил, че автобусът е продължил с пътниците си към града без никакво притеснение. „Следващия път, следващият камион, като удари следващия автобус, жертвите ще са в автобуса. Аз сега съм се разминал по чист късмет, без нито една драскотина, но следващия път…. Първо, неколегиално, после, не знам, може би той няма вина, че са му казали тук да обръща, но не знам, ситуация. Не знам. Другият вариант е да се ударим камион и автобус“, коментира шофьорът на тира Людмил Джерманов,

Камионът е хладилен и е превозвал сладолед. Заради катастрофата двигателят му не работи и вътре не може да се поддържа минусова температура. Едва когато тирът бъде издърпан с кран, ще стане ясно какви са пораженията по превозното средство и състоянието на стоката.

Мястото на инцидента, където автобусите излизат на главния пътя е доста рисково, защото е между два завоя и е обрасло с висока растителност. Почти няма видимост, а автомобилите се движат с висока скорост.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари