ТИР блокира пътя Русе - Велико Търново

0
Авариралият камион причини километрично задръстване между Самоводене и Поликраище
Авариралият камион причини километрично задръстване между Самоводене и Поликраище Видео: Euronews Bulgaria

Авариралият камион причини километрично задръстване между Самоводене и Поликраище

Шест автобуса с екскурзианти, които се връщали от Румъния, прекараха блокирани повече от седем часа между великотърновските села Самоводене и Поликраище. Автобусите попаднаха в дълга колона от чакащи тирове, но бяха пропуснати тази сутрин към 7:30 часа. Във Великотърновско пътищата вече са проходими, но 30 селища са без ток и не спират сигналите за аварирали тирове и автомобили.

Около 23:00 часа снощи ТИР аварира край великотърновското село Самоводене, на главен път Русе- Велико Търново и предизвиква километрично задръстване, предаде Euronews Bulgaria.

„В резултат на обилния снеговалеж, имало снегонавявания, и блокирал техниката, оттам насетне ситуацията започнала да се усложнява, тъй като се натрупват още тежкотоварни автомобили, оттам е имало 6 ли 7 пътнически автобуса – посока Русе, в които са пътували екскурзианти и тази сутрин, в 4 сутринта, бяха изнервени, че са пренощували в доста голям период и пожелаха среща с мен, бяха в лошо настроение. Две от жените ги качих при мен да им покажа, че ако бъдат допуснати на тази територия, ги очаква същото блокиране! Дойдоха жените, видяха, казаха- разбираме ви, ще изчакаме и след 20 минути бяха пропуснати“, каза инж. Венцислав Ангелов, директор на ОПУ – Велико Търново

Този участък продължава да е с километрични колони от тирове и до този момент. Шофьори на тирове чакат повече от 12 часа.

„Ами 12 часа сме тук и не сме мръднали, нито полицаи да ни кажат какво става“, оплаква се шофьор на ТИР.

„Няма минаване и това е! Имаше преспи, изчистиха ги, кво ги правиха- аз оттук не мога да видя добре де...Почистваха, сега уж ще ни пускат, но кога ще бъде...не знаем“, допълва негов колега.

Село Самоводене е без ток от събота.

„Тъй като нямаме ток, телефон, накъсаха се кабелите на интернет доставчиците. Големият магазин на селото - там е с генератор, имаме много слаб сигнал на мобилните клетки, но нямаме батерии за телефоните“, казва Валентин Къндев, кмет на Самоводене.

Във Великотърновско пътищата са проходими, но не спират сигналите за аварирали автомобили.

„Имаше много сигнали, на много места сме вадили автомобили за последните 48 часа..колона от тирове, които се пропускат поетапно затова има задръстване до пътния възел във Велико Търново. Все по-малко са селищата без ток, но все още остават над 30“, обобщи Ивайло Здравков, областен управител на Велико Търново.

В четири от общините във Великотърновско днешният ден е неучебен, аварийни екипите продължават да разчистват паднали дървета в населените места и по пътните артерии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари