Фирмите почистват с техника „на книга"

0
Лиляна Павлов се за закани, че ще има глоби за лошото почистване на снега
Лиляна Павлов се за закани, че ще има глоби за лошото почистване на снега

Сериозни санкции ще бъдат наложени на фирми за лошо почистване на снега.

Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова след спешен рейд във Варненско, където пренасочи 6 машини да разчистват пътищата към откъснатите от света села Голица и Булаир в община Долни чифлик.

Павлова посочи като лош пример участъка от магистрала „Марица" при Харманли, където се извила 15-километрова опашка от ТИР-ове.

Глоби и прекратяване на договорите да чакат и фирмите, спечелили търгове за зимно почистване с техника „на книга", предупреди министърът.

Във Варненско такова нарушение направила „Пътища и мостове", която трябва да обслужва 5 общини, а се оказало, че има само един роторен снегорин. Работата й свършила техника на ВМС, на които министърът специално благодари.

„Този случай обаче не е единичен. Ако не бяха Военноморските сили, голяма част от общинските пътища във Варненско и Добричко нямаше да бъдат отворени, защото някъде фирмите нямаха техника, другаде тя се развали и изобщо не можеше да запали", каза Павлова.

Тя отчете, че обстановката в страната постепенно се нормализира, но призова шофьорите да карат с повишено внимание заради очакваните ниски температури и риска от поледици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари