Тийо, детето, което се научи да живее без ръце и крака!

0

Запознайте се с Тийо Сатрио, 11 годишно момче, което обожава компютърните игри.

Роден без ръце и крака, той не намира проблем в това да се забавлява по някакъв начин. Не можем да го обвиним, че няма много поводи за усмивки, пише No-comment.

Но момчето е намерило нещото, което го кара да се смее и да се забавлява. Това става тогава, когато играе на своят Playstation, като използва брадичката си за натискане на копчетата по джойстика.

Майка му Мими казва "След като вземе вана той играе, след това отива на училище и след училище отново играе. Играе всеки ден".

Научава се да пише като захапва химикалката/моливът в устата си и така успява да се справи с училищните си задължения.

Поради специалните нужди за него, той е във втори клас, но е доста добър по математика и вече знае да умножава и дели. Често се случвало да не успее дори да стане от леглото си заради ниското самочувствие от физическите си увреждания. Но малко по малко се научава да живее с това.

Вече има добри приятели, които му помагат и го бутат с инвалидната му количка.

През цялата си бременност, майка му не е знаела за състоянието на момченцето й. Дори и след като се родил не и казали веднага. Акушерката казала, че всичко е наред и, че всичко е нормално. Въпреки шока й, Мими бързо приела факта и обича сина си безрезервно. Заедно със съпруга си споделят, че грижата за него е на пълно работно време.

Те имат още четири други деца. Тийо е в състояние сам да се справя с някои неща, но липсата му на мобилност означава, че все пак трябва да има някой около него. Семейството им е получавало финансиране от държавата, но споделят, че вече дори и това не получават.

Но единствено можем да се възхитим на малкият Тийо за това, че е толкова смел, толкова силен и толкова добър геймър.

Източник: No-comment
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари