Тежко дежурство за пожарникарите в Русе

0
Екипите реагираха на над 10 обаждания за произшествия и инциденти
Екипите реагираха на над 10 обаждания за произшествия и инциденти Снимка: Русе Медиа, стоп кадър

През почивните дни екипите на пожарната са реагирали на над 10 обаждания за произшествия и инциденти

 В събота, от 14:47 до 17:16 часа, служители на РСПБЗН–Ветово са участвали в ликвидиране на възникнал пожар в храсти и клони, събрани след разчистване на двор в с.Кривня. Запалването е потушено на площ от 2 000 кв. м., без щети.

Вечерта в събота, от 21:35 до 00:05 часа, отново екип на Ветово се е отзовал на сигнал за запалване, което е възникнало в лек автомобил, от късо съединение, като пожарът е станал на адрес в с. Тетово.

По-късно, между 22:31 и 23:35 часа, огнеборци от Първа РСПБЗН са гасили пожар в тревна растителност в гр.Русе, кв.Средна кула, в района на писта за мотокрос. Произшествието е ликвидирано на площ около 5000кв.м с тупалки.

Вчера сутринта, дежурен инспектор от пожарната е посетил и адрес в гр. Мартен, заради съобщение за намерен починал човек, вероятно задушен от пожар, възникнал при пушене в леглото.

В неделя преди обед, от 11:58 до 12:16 часа, служители от ССОД към РДПБЗН са изпратени на сигнал за опасно люлееща се рамка на билборд в района на изхода на града в посока гр. Бяла. Опасността е била отстранена. От 12:25 до 14:40 часа служителите от ССОД, с автомобил и автовишка, са изпратени на сигнал за счупен клон, застрашаващ шатра на заведение, намиращо се на ул. Плиска в Русе. Клонът е отстранен без щети по шатрата.

От 14:40 до 15:46 часа екипът на ССОД е насочен към друг адрес на ул. Плиска, заради паднало дърво, препречило две от лентите на пътя и опряно в жиците на тролеите. Извикан е екипът за поддръжка на тролейбусната линия, който да спре тока в мрежата и екип на полицията за осигуряване безопасността на движението, докато се отстрани дървото.

Вчера от представители на пожарната са посетени два адреса, след сигнали на 112 за пропадане на коли на улица в кв. Долапите, както и за пропадане на пътното платно на адрес гр. Русе, ул. ,,Гео Милев‘‘ до училище „Васил Левски“. И в двата случая се касае за участъци с извършване реконструкция на ВиК съоръжения. Случаите са предадени към съответните компетентни органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари