Тежката зимна обстановка в Германия взе жертва

0
65-годишен мъж загина при верижна катастрофа в събота сутринта
65-годишен мъж загина при верижна катастрофа в събота сутринта Снимка: NEWS5 / Merzbach

65-годишен мъж загина при верижна катастрофа в събота сутринта

Един човек загина, а други 17 бяха ранени с различна тежест при катастрофи в събота в Германия заради слана и сняг, съобщи Tagesspiegel. „Близо до Илменау в Тюрингия 65-годишен мъж загина при катастрофа с множество превозни средства в събота сутринта, валеше сняг и температурата беше малко над 0 градуса“, пише Tagesspiegel, позовавайки се на полицията, предаде БНР.

Съобщава се, че общо 17 души са получили наранявания с различна тежест заради лошото време в централна и източна Германия. Два случая са регистрирани в провинция Тюрингия, четири в Саксония, четири в Хесен и седем в Саксония-Анхалт. Подчертава се, че две жертви са тежко ранени.

Студовете продължиха в Германия и в неделя, съобщава изданието, позовавайки се на Германската метеорологична служба (DWD). Тя обяви за силен сняг и също предупреди за поледици.

"Особено в Бавария големите снеговалежи могат да причинят смущения в движението и повишен риск от падащи дървета“, пише Tagesspiegel.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Бряхххх!
    Чудо нечувано, чудо невиждано в Германия: зима и снеговалежи в края на април?!! А къде остана „глобалното затопляне“, да ви путките майни еба?!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари