Тежка катастрофа между "Ауди" и "Фиат"

0
Тежка катастрофа, станала тази сутрин малко преди 8 часа
Тежка катастрофа, станала тази сутрин малко преди 8 часа

Тежка катастрофа, станала тази сутрин малко преди 8 часа, затвори за движение участък от международен път Е-79 между Враца и Монтана, пише ТРИБАЛИ.

Инцидентът е станал в района на разклона за Вършец. Лек автомобил „Ауди“ се забил в идващ насреща му бус „Фиат Дукато“ с унгарска регистрация. За щастие няма жертви и сериозно пострадали.

Шофьорът на колата - Десислав на 27 години от Видин разказа, че се прибирал към родния си град, когато видял в насрещното да лети чужденец с бус. Ударът бил неизбежен, защото бусът изпреварвал ТИР и се движел с много висока скорост.
„Карах нормално, а господинът от Унгария караше с много висока скорост в насрещното. Трябваше да спра. Спрях, но той не можа да спре. Има повече от 100 метра спирачен път. За да не се ударим челно и да стане по-сериозен инцидент, аз минах между него и ТИР-а, но закачих част от буса и катастрофирахме. Камионът си замина и на практика няма никакви свидетели. Но нямах избор, трябваше или да се ударя в ТИР-а, или в буса“, каза още Десислав.


Приятелката на видинчанина също била в колата. В момента момичето е в болницата във Враца заради предпазния колан, който я притиснал в гърдите. Унгарецът също е в болницата с оплаквания за гадене и световъртеж. 

Опашките и в двете посоки от блокирани превозни средства на мястото са километрични. Заради тежката катастрофа трафикът на автомобили и камиони е отбит по обходни маршрути. Движението в различните направления се осъществява през Вършец и село Главаци. Към този час липсва яснота колко време ще продължи временната реорганизация на движението, защото униформените още правят оглед на мястото на инцидента и чакат колеги следователи.

Източник: ТРИБАЛИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари