Тестват работниците на „Булмаркет“ за коронавирус

6
Русенска лаборатория се ангажира с вземането на проби по определен график
Русенска лаборатория се ангажира с вземането на проби по определен график

„Булмаркет“ осигури възможност на всички свои служители да се тестват за коронавирус

От днес, 21.04.2020 г., започва превантивно изследване на служители на компанията „Булмаркет ДМ“ за наличие на коронавирус. То ще е по желание на работниците, като има преди всичко превантивна мярка. Ще се прилагат паралелно и двата вида тестване – бърз метод и PCR тестове.  Русенска лаборатория се ангажира с вземането на проби по определен график. Това ще става в специално обособено помещение във  фирмата.

Паралелно лабораторията ще направи и скринингови изследвания чрез Real-Time PCR тестове по метода на пуловете. При това изследване се взема гърлен секрет от носа или гърлото. Резултатът става известен след 48 часа. Всички положителни проби ще се докладват в РЗИ.

Масовото изследване, освен информация за моментното здравословно състояние на служителите, ще даде възможност да се предпазят от заразяване колективите в отделните производствени единици.

Припомняме, че още преди обявяване на извънредното положение дружеството осигури дезинфектанти, маски и ръкавици за еднократна употреба на всички свои служители. Беше въведен стриктен контрол на пропускателния режим в своите обекти. Ежеседмично се прави цялостна дезинфекция на работните помещения на персонала. Голяма част от служителите с административни функции работят дистанционно още от 16-ти март, а за останалите е въведен двуседмичен режим на смяна на персонала, за да нямат контакти помежду си в достатъчно дълъг период.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари