Tesla спечели дело, което касае целия автомобилен сектор

1
Компанията въвежда първия сериен автомобил с автоматично управление
Компанията въвежда първия сериен автомобил с автоматично управление Снимка: foxbusiness.com

Компанията въвежда първия сериен автомобил с автоматично управление

Tesla спечели ключово съдебно дело, което ще се отрази на бъдещето на целия автомобилен сектор, предава NOVA. Компанията на Илон Мъск беше оправдана по иска на жена, че системата за автопилот е предизвикала тежка катастрофа. Това ще позволи на Tesla не само да запази системата, а да въведе и тази, която се разглежда като първия сериен автомобил с автоматично управление.

Tesla спечели делото за 3 милиона долара обезщетение, след като тяхна кола участвала в тежка катастрофа през 2020 г. Сблъсъкът станал докато колата била в режим автопилот. Съдът реши, че компанията ясно е предупредила купувачите, че този режим не трябва да се ползва в града, но жената зад волана е нарушила инструкциите.

Решението идва докато компанията прави опити със следващото поколение на функцията автопилот. То се казва "пълно самоуправление" и на практика ще представлява първата серийна кола, която се движи автоматично. След решението на съда цената на акциите на Tesla се повиши на борсите.

Междувременно премиерът на Канада и директорите на гиганта „Фолксваген” обявиха строежа на мегазвавод за батерии за електромобили. Инвестицията е за впечатляващите 20 милиард долара. Експерти казват, че тя е показателна накъде се развива автомобилният сектор.

"Други държави, включително нашите съседи на юг, бяха готови да вложат страшно много пари, за да получат този проект. Това е първата мегафабрика, която компанията прави извън Европа. Всички я искаха. Ние ще вложим наистина много, но това са пари, които ще си върнем бързо чрез инвестиции и икономическа активност", заяви премиерът на Канада Джъстин Трюдо.

"Фолксваген" ще вложи около 7 милиарда във фабриката. Канада ще даде останалите 13 милиарда. Щатът Онтарио ще вложи над 500 милиона в модернизирането на инфраструктурата около завода. Във фабриката ще работят около 3 хиляди души. Тя трябва да е готова през 2027 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари