Tesla изтегля 54 000 автомобила, не спирали на знак "Стоп"

0
"Тесла" ще деактивира функцията за самоуправление през интернет
"Тесла" ще деактивира функцията за самоуправление през интернет Снимка: Getty Images

"Тесла" (Tesla) обяви, че изтегля от пазара близо 54 000 автомобила поради установен проблем със софтуера за самоуправление, предаде Асошиейтед прес

Той не реагирал на знак "стоп" и колата преминавала покрай него, без да спре, посочва агенцията.

Изтеглянето обхваща седаните модел S и СУВ моделите X от 2016 до 2022 г., както и седаните модел 3 от 2017 до 2022 г. и СУВ моделите Y от 2020 до 2022 г., уточнява БТА

"Тесла" ще деактивира функцията за самоуправление през интернет, сочат документи от американските регулаторни органи. Функцията "подвижно спиране" позволява на превозните средства да преминават през кръстовища със знаци за спиране по всички направления със скорост до 5,6 мили в час.

В документите се казва, че от "Тесла" са се съгласили с изтеглянето след две срещи със служители от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата. Засега няма данни за катастрофи, причинени от дефекта на софтуера.

Очаква се деактивирането на функцията да стане факт още в началото на февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари