Тервел Пулев прегази Пантерата

2
Пулев се завърна със стил на професионалния ринг след близо едногодишно отсъствие
Пулев се завърна със стил на професионалния ринг след близо едногодишно отсъствие Снимка: bTV / стоп кадър

Пулев се завърна със стил на професионалния ринг след близо едногодишно отсъствие

Тервел Пулев не остави и капка съмнение в превъзходството си над американеца Джоел Ходжгрийн. Българинът се завърна със стил на професионалния ринг след близо едногодишно отсъствие. Развръзката срещу американеца Джоел Ходжгрийн дойде още в третия рунд, предаде bTV Спорт.

Пред 800 зрители и солидна родна агитка в Коста Меса (Калифорния) той получи тежък удар още в първите минути, а съмненията са за пукнато ребро. Въпреки болката, Тервел стисна зъби и методично нанасяше поразяващи удари в тялото и главата на съперника си, известен с прякора Пантерата.

Развръзката дойде още в третия рунд, когато по-младият от братята Пулеви повали Ходжгрийн на пода. Американецът някак издържа до гонга, но реферът разумно реши да прекрати неравностойния сблъсък.

Тервел има само една загуба в 18 мача в професионалния бокс. Единственото му поражение дойде в 10-рундова здрава битка срещу едно от големите имена в профибокса в полутежка категория - Ковальов. Двамата се срещнаха на 15 май 2022 година в Лос Анджелис.

По-младият от братята Пулеви е висок 187 см, на 40 години, които навърши през януари. Връх в кариерата му е бронзовото олимпийско отличие от Лондон 2012. Това е и последният медал за българския аматьорски бокс от олимпийски игри при мъжете. Тервел е двукратен европейски вицешампион: от Москва 2010 и от Анкара 2011. Двукратен носител на купа „Странджа“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари