Терминал 2 е свободен за всички полицаи!

0
Протестите на полицаите все повече изнервят стотици хора
Протестите на полицаите все повече изнервят стотици хора Снимка: БГНЕС

Протестите на полицаите все повече изнервят стотици хора и Facebook гъмжи от реплики срещу "силите на реда".

Мнозина съвсем откровено задават крайно обосновани въпроси с какво право полицаите искат да им се запази привилегията от 20 заплати обезщетение и дават конкретни примери защо това не трябва да се случва, пише Actualno.

Личат и подкани към униформените в стил "щом Терминал 2 е свободен за всички, свободен е и за полицаите".

Тон на "спонтанните протести" в цялата страна даде СДВР, а във Facebook вече усилено се споделя статистика за разкриваемостта на случаите с откраднати автомобили в София.

Представяме я на вашето внимание:

Същевременно се припомня и един крайно интересен законов текст за правоотношенията, когато става въпрос за служител на МВР. Чл. 226 от Закона за МВР гласи: Служебното правоотношение на държавния служител в МВР се прекратява: ... 4. по собствено желание; Чл. 234 гласи: (1) При прекратяване на служебното правоотношение държавните служители имат право на обезщетение в размер на толкова месечни възнаграждения, колкото прослужени години имат, но не повече от 20.....
(7) Разпоредбите на ал. 1 и 5 не се прилагат, когато служебното правоотношение е прекратено по чл. 226, ал. 1, т. 7, букви "а", "д" и "з", т. 8 и 14."

Обобщено - при доброволно прекратяване на служебното правоотношение, служителите на МВР имат право на 20 заплати обезщетение.

И, за финал, всеки читател може да провери дали сайтът на МВР работи. Сигурно е трудно да се овладее хакерската атака от улицата ...

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари