Теодор извади Богоявленския кръст от водите на река Дунав

6

23-годишният Теодор Цветков улови за втори път Богоявленския кръст във водите на река Дунав край Русе.

За скачането се бяха записали 27 мъже от 18 до 46 години. Температурата на въздуха бе 12 градуса, а на водата около 5 градуса. Топлото време изкара хиляди русенци и гости на града да наблюдават церемонията на понтона под хотел Рига. 

Посвещавам изваждането на кръста за всички хора с увреждания. Чувството е невероятно и искам да помагам на хората. С вяра го извадих“, бяха първите думи на Теодор след като излезе от водата.

На 28 декември Теодор Цветков преплува благотворително езерото Липник за да помогне на малката Мартина за лечението и. Тогава бяха събрани около 2500 лева.

Литийното шествие тръгна от Катедралния храм „Света Троица“, водено от Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум, който по-късно поръси знамето, войската, официалните лица и присъстващите за здраве и благополучие. Слово произнесе областният управител на Област Русе Галин Григоров. 

По традиция, успелият да стигне пръв до богоявленския кръст получи 100 лева и хавлия от  кмета на Община Русе Пламен Стоилов, икона от областния управител Галин Григоров и подаръци от Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари