Теодор Досев: Действах инстинктивно, пламъците бяха тръгнали към покрива на хотела

5
Русенецът е пожарникар от пет години, сбъднал е детската си мечта да помага на хората
Русенецът е пожарникар от пет години, сбъднал е детската си мечта да помага на хората Видео: Русе Медиа

Русенецът е пожарникар от пет години, сбъднал е детската си мечта да помага на хората

Младши инспектор Теодор Досев от пожарната служба в Сливо поле се превърна в герой, след като по време на почивката си в хотел в Плиска успява да загаси пожара, избухнал в котелното на хотела. Инцидентът е станал в последния ден, преди русенецът и семейството му да се приберат у дома, а най-голямото удовлетворение за младия русенец е, че няма пострадали хора, нито сериозни щети.

Сутринта си пиех кафето, когато влезе жена и каза, че нещо гори в хотела и пуши. Излязох да видя какво става, гореше котелното. Пламъците тъкмо излизаха от самата котелна част и тръгнаха да хващат покрива на хотела. Казах на персонала, че съм пожарникар, да запазят спокойствие, да звъннат на тел.112 , да изключат тока и да донесат пожарогасители, за да започна да огранича пожара и да направя каквото ми е по силите“, разказва младши инспектор Досев, предаде Русе Медиа.

Хората от хотела веднага са реагирали и са осигурили голямо количество пожарогасители. Русенецът е започнал гасенето и след като е ограничил огъня, е навлязъл навътре към центъра на пожара, за да го ликвидира. На помощ се е притекъл и неговият семеен приятел, с когото са били заедно на почивка, а след пристигането на пожарникарите от Нови пазар, Теодор е предал на командира на екипа информацията какво е направено. Огнеборците са поставиха гасителна линия и са свършили своята работа.

Действах инстинктивно, мислех какви са стъпките и какво най-добре може да се направи, за да се ликвидира и да има най-малко щети. Имаше доста паника отначало, после като угасих, имаше хора, които ми помагаха. Всички бяха много щастливи, че се е развило с толкова малко щети и няма пострадали хора“, споделя русенецът

Само добри думи за мл .инспектор Теодор Досев казва и неговият ръководител – началникът на пожарната служба в Сливо поле гл. инспектор Иван Иванов. „Мл. инспектор Досев многократно е демонстрирал своите качества и миналата година беше повишен в степен на длъжност. Тук в конкретния случай, благодарение на неговата бърза и адекватна реакция, пожарът е ограничен на доста малка площ, което и за собственика на хотела това са по-малко нанесени материални щети. Изключително важна е бързата реакция, тъй като в места и помещения с голямо горивно натоварване пожарът се развива изключително бързо и овладяването му впоследствие става по-сложно“, казва гл.инспектор Иван Иванов.

Младши инспектор Теодор Досев е пожарникар от пет години. Това е било детската му мечта и днес той е щастлив, че се е сбъднала и чрез нея помага на хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Тодор Тодоров
    Пример за изграден достоен служител и човек.
  • 16
    1
    Sтанко
    Eй тая статия вече е друго нещо! Браво! На младежа и на потрудилия се да покаже нещо смислено!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари