Мъж се превърна в герой и спаси 5-звезден хотел в Равда от огъня

3
До идването на пожарната той е успял да ограничи пламъците, но димът, който се е вдигал, бил непоносим и в подобна обстановка малцина са тези, които биха издържали без дихателен апарат
До идването на пожарната той е успял да ограничи пламъците, но димът, който се е вдигал, бил непоносим и в подобна обстановка малцина са тези, които биха издържали без дихателен апарат Снимка: Флагман

Човекът играел тенис на маса, когато лумнал огънят в кухнята, действал бързо и хладнокръвно, рискувайки собствения си живот

Собствениците на имоти в скъпия 5-звезден комплекс „Емералд Ризорт“ край Равда, кухненските работници и гостите на хотелската част са имали невероятен късмет днес сред тях да е човек, който всъщност ги е спасил от разрастването на огнения ад. Както Флагман.БГ съобщи преди малко, комплексът пламна около 16 ч., като според очевидци, огънят е лумнал от кухненския блок.

Пожарът вече е потушен, но щетите можеха да бъдат много по-големи, ако там случайно не се е бил оказал истински професионалист – бивш огнеборец. За това разказаха работници от кухнята и гости на хотела. Това е Янко Калабалъков, който е бил служител на противопожарната служба в Бургас допреди година, но вече не е в системата. Човекът е бил на почивка в „Емералд Ризорт“. Той играел тенис на маса в спортната зала, когато усетил задушливата миризма на дим. Веднага след това от крилото с кухненския блок започнали да бягат навън ужасени хора.

„Този човек предприе изключително точни и бързи действия. Той веднага започна да крещи да извикат отговорниците по поддръжката и сам хукна, за да изкара шланговете. Пръв се отправи към кухнята. Действаше хладнокръвно и въпреки гъстия дим, който се носеше, явно е знаел къде им хидрант. Беше разпънал маркуча и без никакви предпазни средства започна да гаси“, разказаха служителите от хотела.

До идването на пожарната той е успял да ограничи пламъците, но димът, който се е вдигал, бил непоносим и в подобна обстановка малцина са тези, които биха издържали без дихателен апарат. Свидетели твърдят, че героят заслужава да бъде поздравен, тъй като до идването на пожарната от Несебър огънят на няколко пъти се е възпламенявал отново и спасителят им отново и отново се връщал в задименото помещение, за да гаси.

„Имаше толкова паднали кабели в помещението под кухнята и толкова много изгоряла изолация, че със сигурност може да се направи извод за късо съединение. Отначало е треело по стиропорите и след това изведнъж пожарът е обхванал цялото крило“, разказват от поддръжката на хотела. Докато е траела извънредната обстановка, там е имало около 50 човека – гости. Те са били на ол инклузив.

Приготвянето на храната ще бъде преместено в друго крило. Щетите не са големи, но без бързата професионална намеса на бившия пожарникар, би могло да се стигне до истинска катастрофа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари