Тениски с лика на дядо Добри ще спасяват храмове

0

Тениски с образа на дядо Добри, нарисувани от 13-годишната художничка Анна-Мария Николова, ще се продават в помощ на църкви и храмове.

Това обяви Любка Качакова - майката на талантливото дете, нарисувало дядо Добри за престижната галерия "Саачи" в Лондон. Ани е дъщеря на бившия зам.-министър на екологията в кабинета "Сакскобургготски", а картината "Дядо Добри" вече ще грее и на тениски с благотворителна цел. Невръстната майсторка на четката решила да продава образа на светия старец от тениските, а печалбата да дарява на храмове и църкви. Младата художничка вече изобрази на фланелки картината "Дядо Добри", която стана част от постоянната експозиция в лондонската галерия. Качакова стана първото лице на кампанията на дъщеря си, която настоявала да "прави като дядо Добри". Тениските ще се продават, а спечеленото ще се дарява до стотинка на български свети места, категорично е момиченцето, пише България Днес.

"Ани твърдо иска да продава фланелки, а събраното да дава "на същото място, все едно са от него", разказа Качакова. Майката на Ани дори позира с една от фланелките, които детето творец планира да продава, за да помага на български храмове и църкви в нужда, все едно продължава делото на дядо Добри. Качакова е категорична, че на милосърдния старец трябва да му се издигне паметник.

Малката Анна-Мария нарисува образа на дядо Добри и успя да направи фурор в престижната галерия "Саачи" в Лондон с образа на светия човек. Сега момиченцето, което наскоро откри и изложба в Холивуд, решило да дарява спечеленото от творбите си, както го правеше приживе и дядо Добри, без да иска нищо в замяна.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари