Филм разказва за живота на Светеца от Байлово

0
Премиерата на „Тихият Ангел“ ще се състои на 18 декември в НДК
Премиерата на „Тихият Ангел“ ще се състои на 18 декември в НДК Видео: NOVA

Нов документален филм разказва за живота и благотворителността на дядо Добри от Байлово.

Продукцията носи името „Тихият Ангел“. Светецът почина на 13 февруари тази година. Той беше известен като най-големият дарител на храм-паметника „Александър Невски”. 

„Много хора са чували за него или са успели да се докоснат до него. Дядо Добри е познат още като човек с голямо сърце, който помага на всеки. Правил е дарения на общините в Средногорието, на църквата „Свети Александър Невски“, както и на няколко държави”, каза в ефира на "Плюс-Минус по NOVA. Коментарът след новините" асистент-продуцентът на филма Ава Добрева.

Тя разказа и какво ще представлява всъщност премиерата. „Това е копродукция между България, Германия и САЩ. Ще може да видим разговори с дядо Добри. В исторически план този филм има голяма стойност. Това не е просто един документална продукция, това е шедьовър. Това е най-систематичното представяне на живота на светеца”,  каза още Добрева. 

Тя допълни, че всъщност дядо Добри никога не е афиширал с благородните си дела и винаги се е борел за каузите, с които се е занимавал. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари