Тенис на корт в инвалидни колички в Русе

0
Тези състезатели са посланици на силата на човешкия дух
Тези състезатели са посланици на силата на човешкия дух Видео: БНТ

Под наслов "Твоята стъпка напред" състезатели с физически увреждания демонстрираха в Русе тенис на корт.

Така те не просто играха пред публиката, а показаха силата на човешкия дух. Социалният проект на Българската федерация по тенис провокира хората в неравностойно положение да открият друг свят, в който има и радост, и предизвикателства.

Четиримата състезатели и техните треньори са не просто спортисти в инвалидни колички, а хора, които са се превърнали в посланици на силата на човешкия дух.

Един от тях е Владимир Гюров, пострадал при катастрофа преди 16 години. С тенис се занимава от 13 години.

Владимир Гюров: Аз като цяло наблягам на това, че не е сериозното нещо това, което се е случило, а е важно отнова, което правим занапред с живота си. И тенисът е един от начините да се преодоляват всякакви проблеми – здравословни, психически, спортът е здраве.

Зоя Чавдарова споделя, че се е родила с физически увреждания. Тенисът ѝ е помогнал да не се чувства изолирана в обществото. Тази година е имала три участия в международни състезания.

Зоя Чавдарова: Може би като видят повече хора, че сме активни и искаме да развиваме спорта, ще се мотивират. Моят призив е да не се затварят в себе си.
Борис Томов – треньор: Идеята беше да видят хората, които са в нашето положение, с някакви увреждания, че въпреки всичко спортът е нещо, което побеждава много прегради.

12 души от София, Пловдив, Варна и Благоевград са активните състезатели, които изцяло са подкрепени от Българската федерация по тенис.

Борис Томов – треньор: Ние сме на издръжката на БФТ вече 12-13 години. Ние сме си проект на федерацията. Каквото сме поискали, това са ни дали - като ракети, като топки, като условия за игра.

Благодарение на подкрепата на Българската федерация по тенис състезателите участват в международни турнири, и получават подкрепа за подготвителни лагери, предава БНТ.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари