Температурите падат с 10 градуса в края на седмицата

0
По Черноморието не се очакват бури и валежи
По Черноморието не се очакват бури и валежи

В следващите дни ни очакват гръмотевични бури

В следващите дни на Балканите предстои период с неустойчиво лятно време, предава NOVA. Ще се развиват гръмотевични процеси, по-интензивни в часовете следобед и вечерта. Бурите ще са локални, с риск от градушка, резки пориви на вятъра и краткотраен пороен валеж.

В сряда около обяд и в часовете след това условия за летни гръмотевични валежи ще има в западната половина на страната. Количествата за денонощието ще са по-значителни около планините на Югозападна България и Западна Стара планина.

В четвъртък обстановката ще се запази с развитие на гръмотевична облачност в хода на денонощието, като следобедните валежи ще обхванат и райони на Източна България. Черноморието отново ще остане встрани от тези процеси. В петък преминаващият студен фронт ще обърне вятъра от северозапад и той ще е със силни пориви, които по планините и някои предпланински райони ще са по-мощни със скорост над 60-70 километра в час. През деня валежите с гръмотевици ще са на повече места в централните и източните райони на страната. В Западна България процесите ще са изолирани, предимно около планините.

Ако текущите прогнози се запазят, през почивните дни в Западна и голяма част от Централна България ще е слънчево с минимални смущения, докато на изток облаците ще са повече с потенциал за краткотрайни валежи и гръмотевици.

Температурите до петък ще останат с ления диапазон – 27-32 градуса, на места до 34-35. През уикенда в традиционно по-хладните райони на Запад и тук-там в Североизтока ще се понижат през почивните дни до дневни стойности около 22-23 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари