Температурите скачат до 10 градуса

0
Вечерта започват валежи в цялата страна
Вечерта започват валежи в цялата страна Снимка: БГНЕС / Архив

През нощта облачността ще е разкъсана, в много райони до ясно.

Почти тихо, с минимални температури между минус 4° и 1°, малко по-високи по морския бряг, съобщи дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), пише Агенция „Фокус”

Утре ще се появи умерен изток-югоизточен вятър. От запад облачността ще се увеличава и привечер в западните райони ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу сряда ще обхванат по-голямата част от страната.

Максималните температури ще са между 5° и 10°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за февруари; до обяд ще се повишава, след което ще започне да се понижава.

По Черноморието преди обяд ще има и слънчеви часове, но след пладне облачността ще се увеличи и вплътни. Ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток, югоизток. Максималните температури ще са 6-9°, температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно, но през деня ще се задържи почти без валеж. Ще духа умерен юг-югозападен вятър, който привечер ще се усили. Ще е малко по-топло с максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 3° 

В сряда вятърът от изток-югоизток временно ще се усили. Ще има валежи, предимно от дъжд, само на места в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България, където вятърът ще се обърне от северозапад, дъждът ще премине в сняг. През нощта срещу четвъртък в цялата страна вятърът вече ще е от северозапад, с усилването му ще продължи да нахлува студен въздух.

В Западна България, Предбалкана и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг. В четвъртък на места все още ще превалява, но до края на деня валежите навсякъде ще спрат, вятърът ще отслабне.

В петък в много райони ще има значителна ниска облачност; докато в планините ще има повече слънце.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари