Слънчев и топъл петък

0
Температури до 24 градуса
Температури до 24 градуса Снимка: Thinkstock/Getty Images

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо.

Сутринта ще е студено с минимални температури - предимно между 1 и 6 градуса, и на места ще има слаби слани. През деня в петък ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, предимно висока. Вятърът ще се ориентира от изток- югоизток и ще е слаб.

Дневните температури ще продължат да се повишават, а максималните ще са между 19 и 24 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни над южните райони. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са 18-20 градуса. Температурата на морската вода ще е 21-23 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще е слаб - до умерен. Ще се затопли, а максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще доближи средното за септември.

 събота, 29 септември, ще преобладава слънчево време. От юг-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и след обяд в Южна България ще започнат валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 20 и 25 градуса.

В неделя, 30 септември, ще преобладава облачно време и на много места ще има превалявания от дъжд. Ще продължи да духа предимно умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури слабо ще се понижават, а сутрешните ще са сравнително високи.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари