ТЕЛК-ът ще важи до ново решение

2
Документите за преосвидетелстване трябва да бъдат подадени най-късно месец преди края на валидността на ТЕЛК, предвижда още проектозаконът
Документите за преосвидетелстване трябва да бъдат подадени най-късно месец преди края на валидността на ТЕЛК, предвижда още проектозаконът

Документите за преосвидетелстване трябва да бъдат подадени най-късно месец преди края на валидността на ТЕЛК, предвижда още проектозаконът

Без спиране на добавките за хората с ТЕЛК в периода на преосвидетелстване предвижда законопроектът, който беше подготвен от екипа на омбудсмана Диана Ковачева и внесен в края на миналата година от депутати от ГЕРБ - СДС. Промените бяха одобрени от парламентарната социална комисия. Народният представител от ГЕРБ - СДС и бивш социален министър Деница Сачева каза, че ще положат всички усилия до края на януари законопроектът да бъде приет на второ четене в пленарната зала, а от началото на февруари промените да влязат в сила, предава Радио Шумен.

"С този законопроект се постарахме с този законопроект по-скоро през социалната система да намалим последиците от тази лоша организация и това лошо управление, като забавянето на преосвидетелстването на хората с увреждания да не спира възможностите те да упражняват своите права в периода, в който нямат валидни експертни решения. Нещо повече. Ако се случи така, че в хода на преосвидетелстването хората получат по-малък процент ТЕЛК, те да не трябва да връщат парите, които са получили в този период", посочи тя.

Документите за преосвидетелстване трябва да бъдат подадени най-късно месец преди края на валидността на ТЕЛК, предвижда още проектозаконът. Деница Сачева уточни, че с проекта се търси решение и по отношение на забавянето на работата на органите на медицинската експертиза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    ТЕЛКА
    Просто оправете глупотевината с нелечимите заболявания. Идея си нямате какви болки и страдания причинявате на хората с нелечими травми или заболявания, да ходят по лекари, по скенери и т.н., че да съберат документи за преосвидетелстване на две години. А говорим и за пари. За да събера всички документи за преосвидетелстване на мен ми трябваха 200 лева миналата година.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари