Телефон "оцеля" след като падна от 5000 метра височина

1
Според свидетел телефонът е излетял от ръцете на пътник в злополучния самолет на "Аляска Еърлайнс"
Според свидетел телефонът е излетял от ръцете на пътник в злополучния самолет на "Аляска Еърлайнс" Видео: bTV

Според свидетел телефонът е излетял от ръцете на пътник в злополучния самолет на "Аляска Еърлайнс"

Публикация, в която се казва, че iPhone, който е паднал от самолета на "Аляска Еърлайнс" по време на полет, е бил намерен в перфектно състояние край пътя след падане от близо 4900 м височина, стана популярна в социалните мрежи.

Самолетът кацна аварийно в петък, след като панел на кабината се откъсна и се взриви във въздуха.

На борда на самолета са пътували 171 души и шестима членове на екипажа. Самолетът е пътувал за Онтарио, Калифорния, и бе приземен на международното летище в Портланд, щата Орегон, 35 минути след излитането.

Полетът е достигнал 4876 м височина, когато е започнал аварийно спускане поради разхерметизиране на кабината.

При инцидента няма пострадали. Няколко души на борда по-късно разказват, че силният вятър, причинен от пролуката в корпуса, е довел до хаос в самолета.

Един от свидетелите разказва пред Би Би Си, че вятърът е отнесъл телефон от ръцете на пътник. В неделя мъж от Орегон на име Шон Бейтс написа в социалната мрежа Х (Туитър), че е намерил iPhone, който изглежда е принадлежал на един от пътниците на полета, докато се разхождал.

"Намерих iPhone отстрани на пътя. Все още в самолетен режим с половин батерия и отворена страница за получаване на багажа. „Преживял“ е падане такава височина и е напълно непокътнат“, пише той, споделяйки снимка на телефона.

Постът е получил над 5,8 милиона преглеждания.

"Когато се обадих, Зоуи от NTSB (Националния съвет за безопасност на транспорта) каза, че това е вторият намерен телефон. Все още няма врата", добавя мъжът.

NTSB призова обществеността да помогне за откриването на липсващи части от вратата и други отломки. Липсваща част от вратата е намерена в задния двор на учител от Портланд, който се представил като Боб.

Той изпратил по електронната поща до NTSB две снимки, на които се вижда липсващото устройството за спиране на движението на вратата. По думите на председателя на NTSB тази част е „ключов липсващ компонент“, за да се изяснят причините за инцидента.

Във видеоклип, публикуван в TikTok, Шон Бейтс казва, че е излязъл на разходка, след като NTSB призовал хората да помагат в търсенето на останки.

Бейтс заяви, че първоначално е бил "малко скептичен" относно това, че телефонът действително принадлежи на един от пътниците на полета, но установил, че устройството, което нямало заключване на екрана, все още е било в самолетен режим с потвърждението за пътуване за точно този полет.

Непосредствено след инцидента "Аляска Еърлайнс" спря всички свои самолети Boeing 737 Мах 9, за да ги провери обстойно. В събота регулаторните органи на САЩ наредиха временно спиране на близо 171 самолета Boeing 737 Мах 9, като поискаха те да бъдат проверени, преди да им бъде разрешено да летят отново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    До Галюн таймс
    Не.NOKIA 1100. Модел 2003/04/2005 RH-15 Германия
  • 3
    1
    Галюн таймс
    Nokia 3310 ? ;-)))
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари