Текето - добре е, че поне птичките са си същите

0
Текето - добре е, че поне птичките са си същите
Видео: TVN

Въпреки че се води като един от най-големите на територията на България, лесопаркът Липник, по-популярен сред русенци като Текето, не предлага кой знае какви възможности за краткотраен отдих.

По-старите русенци си спомнят функциониращите някога вили, ресторанти, изкуствени езера, хотели, детски кът, спортна база, къмпинг…

Сега всичко това е бледа сянка на миналото, благоустроени места за игра и почивка почти липсват. Детските площадки се броят на едната ръка, а върху някои от съоръженията, меко казано, са нанесени сериозни щети. Пейки, беседки и други места за почивка липсват – на разположение са няколко кафенета и разбира се, поляните, за които обаче не е ясно дали са третирани против кърлежи. В езерото плуват два големи бели лебеда, които през почивните дни се ползват за разходка. Добре е, че поне птичките са си същите – надпяват се без умора и поднасят невероятна симфония от звуци, която радва сърцето.

Все пак има наченки за оптимизъм, че през наближаващите горещи летни дни русенци ще има къде да избягат от жегата. В процес на възстановяване е популярният някога ресторант на брега на езерото, в който е предвидена площадка за децата, а атрактивните големи пещи и комини, градените от камък стени, носят спомен от по-добрите времена на местността. Работят и още няколко вили и заведения, но атракции, специално изградени за отдих сред природата, липсват.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари